Тайната всевечна скрита е във времето
Там е силата ѝ, търсена от век във век.
Да си млад, да си знаещ и силен...
С две думи, щастлив и преуспяващ човек.
Но търсейки невидяното, някой намери ли време
да бъде добър, да мечтае, да обича поне.
Да обгрижи всичко любимо надлежно
с мелодия дошла от душата, чрез безброй светове.
То времето е винаги скришно, безмълвно,
но лети и не спира, подгонило самата безкрайност.
Търсим го, но понякога не ни дава мира
да го хванем така, че да работи за всеки потайно.
И там сред секундните крачки пришпорено
на часовников зъл механизъм,
човекът живее в заблуда, че управлява го трайно,
а то безпощадно, през гънките на пространството се изнизва.
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados