В смъртта се всеки смъртен е безсмъртен -
в способността си да остави
след себе си
несплетени дълги нишки,
размотани от кълбото на съдбата.
Но най-безцелен е живота,
когато ялова е в нивата пръстта
и тежък клас не може да роди.
Остава му единствено в разплата
с праха си да я натори.
© Милена Николова Todos los derechos reservados