Ако съм малка част от нечии надежди,
ако съм слънце в нечий мрачен ден,
ако присъствам тайно в нечии копнежи,
ако в момента някой мисли си за мен,
ако била съм хубав край на нечий разказ,
ако била съм първи ред в красив роман,
ако била съм морско камъче в купчина пясък,
ако била съм в думите на някой ням,
ако ще бъда хубав сън на някой влюбен,
ако ще бъда във усмивката на непознат,
или светулчица по пътя на изгубен,
и ако бедния превърна в най-богат,
то значи вчера съм живяла пълноценно,
а днес съм цялата любов!
И ако утрешният ден ми е последен,
ще знам, че съществувала съм цял живот!
© Todos los derechos reservados
Смисълът е в малките неща