Тъгувам днес за истинската зима
със белите калпачета по къщите,
за сгушената в преспите пъртина
и звуците под стъпките ни, скърцащи.
Затварям си очите и изникват
хиляда и един лудешки спомени -
пързалките, човеците, шейните,
премръзналите бузки, боят с топките...
Обърка се сезонът, много странен е,
мъгли и дъжд, и слънце се редуват.
На свършване почти и януари е...
Къде ли днес снежинките зимуват?
Изрязвам си хартиени такива,
лепя ги по прозорците отвътре,
с надеждата да се завърне зимата
и истинския сняг да прати утре.
© Жанет Велкова Todos los derechos reservados
Милена, благодаря ти, че надникна тук там!