Така сме устроени – търсим стойност*,
какво е туй, кажете ми, кажете!?
А може би за всеки е различно,
зависи от мерилото в ръцете.
Не, всъщност всяко нещо има стойност,
едно – висока, друго – смешно ниска.
Къде във тази скала е – Достойнство,
къде е Истината, ами Рискът?
Почтеност – съществуваше такова
понятие, не знам дали го има!
Късметът – щом намерил си подкова,
Любов – жадувана, необяснима.
А Хитрост, Възпитание, Учтивост –
със колко точки ли са във графата?
Пари, Предмети, хм. Непримиримост –
към пошлостите грозни на съдбата?
Е, има друга дума, като стойност,
мерило точно тя е за нещата.
Какво ще кажете за – себестойност.
Делата... от сърцето и душата!
* в см. – значимост
© Данаил Таков Todos los derechos reservados