Не спя
И ти не спиш
Навярно...
Но ето ме, решена
Да те потърся
Като просяка
Молещ милостиня
Протегнала ръка
Да намирам себе си
Отново и отново
В онези твои, споделени мисли
Задушили самотата
И трънливите ми житейски страхове...
Щом не спиш
Започвам да ти пиша
На платна
Изтъкани с много нишки редове -
Цялата флотилия
Затворена в бутилка
Със залеза ти я изпращам
Всичките ѝ думи
Натоварени на кораби
Разлюляли посоките на стъкленото ми море...
И в този ни живот ни има
Заклета в изгрева, уверена
От молитвеното бдение
В тълпата да успея да те намеря
И след още две и нещо хиляди години
Ще потвърдя, като Исус към Магдалина:
- Обичам те сега, повече от вчера!
С любовта, дори от времето останала непроменена
Акостирала в пристанища по телата на личните ни брегове...
Не спиш, нали?
Тогава:
И аз без теб не ще заспя...
© ГФСтоилов Todos los derechos reservados