Искам да се запозная с вас.
Аз живея във Бургас.
В същност родена съм във Варна
и там живях двадесет години,
но съдбата навярно
реши живота ми да мине
в конкурентния град,
може би ще кажете - спад.
Започнах да свиря в Бургаската филхармония
и тъй започна моята симфония.
После един бургазлия ме открадна
и три деца се народиха.
Все пак гарда ми не падна
макар,че трудности се заредиха.
Но с вечният ми оптимизъм,
макар и не научена на алпинизъм
доста върхове преборих
и най-важното според мен сторих-
отгледах,възпитах,изучих децата,
не че очаквам за това отплата.
Сега ми е мъчно само,
че нямам до себе си рамо.
Изпратих във вечна почивка моя бургазлия
и сега съм от тия,
които дежурят на телефона.
Изхвърлих си магнетофона,
телевизорът ми изгоря.
Скоро,като на игра
започнах стихове да пиша.
Не съм мислила,че ще пропиша
и дори не знам как стана-
изписала съм листи до тавана.
Е,това е горе-долу всичко за мен.
Надявам се да се запознаем някой ден.
© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados