Б И Т К А
Безгрижието и покоя
не са за моята душа.
Аз искам да дочувам воя
на борещата се вълна.
Аз искам вихъра да гоня
и властно да го покоря.
Сълзи от страх не ще пророня,
дори с прекършени крила.
Попътен вятър аз не искам,
ще водя кораба сама.
Не търся бряг и слънчев пристан,
аз следвам своята съдба.
И зная, присмехи ще има,
ще има укори и гняв,
но аз през битката ще мина,
надвила земния си страх.
© Тонка Янакиева Todos los derechos reservados