11 abr 2008, 11:50

Битката на поета 

  Poesía » Filosófica
482 0 5
Битката на поета

Със своя демон в битка вкопчен,
той не познаваше света -
трънлив, ехтящ или порочен,
измит в потоп или в сълза.

Поетът все напред вървеше
по своя път - жив и туптящ,
а демонът сърдит ревеше,
ридаеше със глас хриптящ.

Ти ще умреш, о, демоне безславен,
и твойто име грозно, жалко,
ще вие в замъка забравен,
докле не бъдеш изоставен.

Тогава в светлина роден,
поетът с нова сила славна
ще продължава ден след ден
да следва своята звезда,
да се обича със света.

© Нико Ников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??