"Любви все возрасты покорны"
А. С. Пушкин
Няма бивша любов. Има първа.
Казват - тази любов не ръждясва.
Все те следва, случайно те зърва
и последна (със тебе) угасва.
Няма бивша любов. Има друга.
От която кръвта ти завира.
И нерядко е нейна заслуга
сватбен марш сред цветя да засвири.
Няма бивша любов. А такава -
като фойерверк дето избухва;
и макар краткотрайна, остава
във сърцето с жигосани букви.
Няма бивша любов. И последна.
Дар от Бога е. Неръкотворен.
Просто всяка любов е поредна,
а на нея сме всички покорни.
© Мая Попова Todos los derechos reservados
Права си - няма бивша любов, само последна .