Бизнес дама днес реших да стана,
ала нямам никакви пари.
Работа не искам да захвана
защото страшно много ме мързи.
С моичкия споделих аз таз идея,
а той се хили под мустак.
Била съм вече дърта фея,
акъл съм нямала и за петак.
Що пък? К'во ми е?
Прическа имам, джиесем дори,
къса рокля, токчета високи,
нищо, че отзаде дупето лъщи.
Влезнах в адвокатската кантора с грация,
на стола седнах със финес.
"Фирма искам да отворя
и да стане точно днес!
Пари няма, действай бързо,
плащам във натура аз
на балдахин с червено вино!
Ха да видя имаш ли кураж!"
Адвокатът дума не обели,
ръце вдигна, глътна чак тумбак,
погледна ме с очи обезумели.
Не разбирам какво толкова му рекох аз?!
Едва вратата ми посочи
и от стола се строполи.
Къде сгреших кажи ми
та убиха моите мечти?
02.10.2019г.
Кети Колева
© Кети Колева Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Моят начин да се шегувам е да казвам истината. Това са най-смешните шеги на света »