Бизон и делфин са лик на стихии,
те никому не са жертвен агнец.
По-скоро са неизказани откровения,
излети чрез песен от нощен щурец.
Бизоните са символ за мощ и свобода,
с мустангите се радват на простора.
Лудуват си делфините във водата,
но ги оплитат мрежите на хора.
Делфините най-често са муза,
красивото тяло е дар от природата,
но всички ли сме искрени към тях,
защото знаем – двулични са хората.
Да са търсен стремеж парите –
не е присъщо това за бизон.
В живота не всеки разбира орлите
и това е вечен природен закон.
Душите им са близки и далечни –
затова ли трябва да са врагове,
макар да няма нищо вечно
и да живеят в различни светове...
Бизон и делфин са по природа стихии,
пълни с непроумени откровения.
Делфин не е способен бизон да разбира
дори с помощ на божествено прозрение.
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados