Майко свята, от сърце ти благодаря,
че научи ме малките неща да ценя...
Да се радвам на новия ден
и да обичаш хората около мен.
Научи ме още да бъда добра,
горда съм, майко, че твоя съм дъщеря.
Смелостта в гърдите на теб я дължа,
ти си горда и смела жена...
От теб се научих да се боря,
да си ми жива и здрава се моля.
Още сили да ми даваш,
да си до мен, нали ми обещаваш?
Толкова години обичта си не пестиш,
раздаваш я с шепи пълни.
Грешките мои дано ми простиш
и очите ми няма да са мътни.
Когато нещо ми дотежи,
знам, майко, къде сърцето ще се утеши.
В твоята прегръдка топла,
лекува се в нея всяка болка.
Дано майка като теб да бъда:
горда, смела и добра.
До моето дете да бъда
и да раздавам ОБИЧТА!
© Евелина Велинова Todos los derechos reservados