На Теа
Един живот във пелените диша,
една ръчичка сънно се протяга,
а аз я гледам докато си пиша
и в стиховете щастието ляга...
Един живот благословен е започва
и с дни, години все ще продължава,
а този сладък сън сега е точно
началото, което му се дава...
Спи сладко! С този сън ти раснеш,
дарила щастие и много сила
на майка всеотдайна и прекрасна,
която със любов те е родила...
Сега си тръгвам...Но ще те завия
със стихове, с които в теб се вричам.
Сълзите не посягам да изтрия,
защото те от щастие се стичат...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados
защото те от щастие се стичат...