Благословена Седмицата Страстна,
с оловни облаци и зимен мраз започна.
Душа и тяло, слети в сплав нарочна,
на Бога болката усещат съпричастно.
Че греховете людски Младенецът
ще заплатù, известно бе отдавна -
чрез кончина мъчителна и бавна...
Но нейсе... Пожела така Отецът...
Божествената саможертва нека -
да се обичат людете - подтикне
и в смисъла ù нека всеки вникне,
за да е Рай под Божия опека...
© Стоян Минев Todos los derechos reservados
Благодаря,comeon !
П.П. :
Дали е „стих“ , кой знае ?
Моите засега две „рецепти“ за „стих“,
които само споделям и
не се опитвам да налагам на никого, но
които ми показват „кое кое е“, са следните:
Стих е дума твърде силна -
болка майчина, родилна,
повече от Светлината*,
изначална и пресвята ...
(респективно - „Светлина от Светлината*“)
........................................................
Стих е Светото
писание, Словото
Божие носещ...
-----------------------------------------
Още веднъж -
благодаря!
!