25 mar 2015, 23:08

Благовещение 

  Poesía
2398 0 3

Няма дъжд, а нещо пак вали.
Нещо овлажнява тишината.
Блага вест е. Бягайте злини.
Божи син ще дойде на Земята.


Блага вест, че идва светлина,
мрака във душите да убие.
Завибрира тази новина.
Слушайте и чуйте я и вие.


Дева, този Син ще ни дари.
Чудото с зачатие започва.
Истина по чистота върви.
Семето покълва в блага почва.


Блага вест на този ден дойде.
Като ек камбанен са сърцата.
Нека радоста ни да расте
за да Го посрещнем на Земята.


Празник на вестта е този ден.
Всичко друго днес е незначимо.
През Декември Той ще е роден
и во веки всеки ще Го има.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Честит Празник! Хубаво стихо! Харесах е го оценявам!
    Поздрави!!!!
  • "и во веки всеки ще Го има."
    Дано повече хора го открият и му повярват!Харесах!
  • Честит празник - Благовещение!
    Благодаря за чудесното стихотворение! Нека Бог щедро те надари за благовестването ти в този ден !
    Поздрав и лека вечер!
Propuestas
: ??:??