В онази нощ, беззвездна и безлунна,
един блуждаещ огън ме плени,
със синия си пламък ме целуна
и каза ми: – Ела, след мен тръгни!
Ще ти даря съкровища безценни
и още днес, преди да зазори,
ще стигнем до земи благословени,
където вечно щастие цари.
Последвах го, покорна до забрава
но ненадейно, като на игра,
изчезна огънят и ме остави
сред тъмна омагьосана гора.
И оттогава все из нея скитам,
сред живи сенки, като мен сами,
и не намирам ни имане скрито,
ни път към най-щастливите земи.
С тъмата си гората ме обгърна
и неусетно, без да зная как,
сама в блуждаещ огън се превърнах –
син пламък насред непрогледен мрак.
Ела, последвай ме, тръгни след мене!
Повярвай ми, преди да зазори
ще стигнем до земи благословени,
където вечно щастие цари!
© Jereena Todos los derechos reservados