Опряхме пак до попа за молитва
и не, защото много сме набожни,
откраднаха човешката усмивка
и взеха хляба ни и ножа.
Затвориха ни без човек да сме убили,
убийците останаха свободни.
Кому е нужно ние да сме силни,
добре сме си приведени и боси.
И сетихме се – Бог ще ни помогне,
надеждите умряха под ботуша.
Молитвата и попа си пазете
и останете си така послушни.
Тя, църквата кого ли е убила -
те, всичките били са еретици...
Дали поне е някого спасила?
Да не забравите, купете си свещици!
© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados