Болестите
Болест - "бол" значи много, "ест" - има.
Това значи - напаст голяма, враг силен.
Болестите са учители чрез болката и ада!
Има нещо, което човекът не иска да гледа, да види, да признае и да прави.
Затова се явява учителят този - болестта.
Сестра е тя на ада и смъртта.
Енергията, липсата нейна - тя извиква това "много", болестта.
За да види човек, че дъното е близко!
Човек иска или по-скоро не иска, но гледа от слабост и мързел черните дупки.
Черни дупки са болните, старите хора.
Врагове, които се усмихват-лъжат.
Пиянството безконтролно, удоволствията самоцелни.
Да не се признава противоположния полюс на Махалото - черна дупка е!
Признаваш яденето - гладуването не - черна дупка е.
Признаваш хубавото, лошото-неприятно - не.
Топлата вода - студената не.
Там, само на Единия полюс-край махолов намира се провалът твой.
Някои пък се стягат прекомерно - вода гази жаден ходи.
Гладува - не яде.
И това също дупка за Водата жизнедателна е!
Щом ти стане добре много - бягай от там.
Много зле - също.
Другият полюс те зове.
Хората - "полковници" ги аз про-зовавам, които по ум и план живеят.
Подредил си е "полковникът-другар" в главата своя план.
И от него не се отклонява.
Но очите дневни - виждат друго.
Умът в мигът решаващ вижда-осъзнава нещо ново.
"Полковникът" обаче на предишния си ум вярва.
Не!!
Ти очите си не уважаваш.
Защо не летиш, а пълзиш скучно?!
Как да се излезе от дупката тази, от дъното това - болестта.
Както се излиза от дере дълбоко - с усилие, с ад малък.
С на дупките запушването.
С брането на Енергия.
Ходиш бос по земята - "ябълка" енергия събрал си.
С вода студена се облял за миг - пак ябълка.
Гладувал си ден един - ябълка е това.
По болестта удар.
Дерето изкачваш.
Лекарство-трева горчива приемеш.
Нуждаещият се човек удовлетвориш, лев-два дадеш, човек, наблизо минаващ поздравиш.
Врагът грубо изявен накажеш.
Това ябълки са все.
Кошницата с "ябълки" се пълни.
От дупката-дупките-дерето си излязъл.
Енергията се трупа, тя не е взрив и лавина.
Не идва от веднъж - а ябълка след ябълка - увеличава се тя.
Енергията природна болестта гони, щастието вика.
Амулетите, талисманите - помощници са.
Заслугите всякакви към душите увеличават енергията на човека.
Прославяй боговете, да потрепне духът му божествен, и да живне твоя.
На Природата - вода, въздух, земя, слънце - слава, почитание, уважение!
На пътеките очистени от храсти (дупки черни) - слава.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados