Боли от скършени криле
Нима нямаме право на грешки?
В живота ни гледат през лупа.
И нашите привички човешки,
непонятни са за дадена група.
Засипани често от критика,
прекършени спираме полета,
не долавяме вече ни музика
ни радост и сила на волята.
И ничком привели главите си,
примирени подтискаме пориви.
Избърсваме скришом сълзите си
и завинаги там пускаме корени.
Не ,няма да бъдем попарени
на чувствата воля,ще влеем.
От живота с десница погалени,
ще летим и така ,ще живеем.
А онези ,що тъпчат по пътя си
и душат като плевел навред-
те няма да сетят в живота си
красотата от истински полет.
Не ще могат нивга да кажат:
„Аз исках и на воля летях”.
Боли щом крилата се скършат.
Не боли за нас,боли ме за тях.
© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados