Борко именца все нови
да измисля е готов и
като почне, се не спира:
Цяла че се с вар „гримира“,
Дечка стана на – Киречка,
след което стана Надка
с нейния инат – Инатка.
Бе „певецът“ Пантелей
изкомандван – Занемей,
а пък „фокусникът“ Йоско
псевдоним доби – Магьоско.
Ноктенца не реже Юрко
и получи – Маникюрко,
а че замърсява Савко,
си заслужи – Замърсявко.
Радка стана на – Брадатка,
после Златка на – Мулатка...
Но добре е да внимава
кого Борко прекръщава
с тези именца чудати.
Инак може да си пати!
Из "Весел свят"
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados