Юнак с чета сърцата
слезе на брега козлодуйски.
По волята на съдбата
след битка с тирана турски
без страх падна в борбата,
за да си освободи страната,
безсмъртен остана в нашите души,
че гнет османски разруши.
© Георги Todos los derechos reservados
българите ги заплюват и проклинат с думите:" Развалихте ни рахатлъка! Боже! Боже!