Историята приключва тук,
идва тя, намира края.
но няма да тъгува зная.
Напротив, радва се,
началото намира също,
децата тя си връща.
Всеки Край начало е и всяко Начало
намира своя Край.
Началото е предпочитано пред Края,
по-хубави емоции създава.
Затова доволно е и по-щастливо.
А Краят му завижда, нервен е,
ядосан, че на него не се радват.
Не крие завистта си и показва ни,
приключва връзка, кариера, сватба,
не с блага приказка, а с брадва.
Краят е насилие, измъчва ни,
и ние си обичаме Началото.
Борбата между тях е непрекъсната,
жестока, непрестанна, дива,
и все е по-нагоре по стъпалото.
С всеки следващ път по-неочаквани,
по-силни, Началото ни щастие поднася,
а Краят щом реши да се развихри,
или любим човек ще ти отнеме,
или мечта ще ти се сгромоляса.
Докато двамата се срещнат,
сблъсък в финална битка многолика,
и не разберат, че винаги са били
вечни части от едно и също,
две братчета рожби на майка велика.
© Серафим Аянски Todos los derechos reservados