Броня
Бронята, с която съм навлечен,
е моят начин да се скрия от света,
но не с рицарски доспехи съм облечен -
обгърнат съм със... самота.
Защото аз отдавна съм разбрал,
че ако искам да избягам от света,
не ми е нужна купчина метал,
а стабилно построена в мен стена.
Така предпазен съм от изневери,
несподелени чувства и предателства,
не контактувам с подли лицемери,
но и лишен съм от приятелства...
Доброволно от света се изолирам,
за да не бъда лъган, нараняван -
така опасностите ужким спирам,
ала сякаш май се заблуждавам...
Всъщност раната нанасям си я сам,
а тя така е още по-дълбока...
Щастлив да бъда винаги не мога, знам -
реалността това е – грозна и жестока.
Но макар и много хора днес да са фалшиви,
зная, ще намеря все един,
с който да направим дните си красиви
и броните си да свалим!
© Калински Todos los derechos reservados