20 mar 2011, 13:26

Бръмбарче 

  Poesía » De amor
1354 0 21

Когато вечерта едва приседне
на прага на прииждащата нощ
и като малко коте се протегне,
изпратила деня - добър и лош:
в усмивката ти ще се свия -

пияно бръмбарче във цвят,

с крилцата си ще те завия,

примрял от  дъхав аромат...

Ще полетя по ветровете

на пролетните ти коси,

в очите ти мечта ще свети

и с капчици  ще те роси...

В листенцата ти ще намеря

миг нежнобяла красота

и с трепет тих ще се разперя

в жуженето на любовта...

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??