Приятелко, мила калинке,
познавам аз твоята шарка
в зелените листи, когато се мярка.
Поспри, работливке.
Макар да знам аз вече наум да броя,
твоите точици трудно с поглед ловя.
Кацни, твърдокрилке.
Да видя отблизо твоята пъстра премяна
и с обич за теб да разкажа на мама.
Приятелко, мила калинке.
От върха на моето пръстче литни
и към нови игри ме ти поведи.
© Мария Todos los derechos reservados