Будители - изконна дума за просвещение..
За човеците, учещи на будност всички.
На това да няма помежду ни разделение
и всеки с всекиму да води битки.
Будителят е символ на човечност,
на самосъзнание, на истинност и на борба...
На дух, на памет и сърцатост...
на ценности, отдаденост и доброта..
Учи ни будителю на вяра,
учи ни на мъдрост и история.
Учи ни да правим всичко с мяра,
за да живеем достойно, а не във ирония.
Дали във този ден ний склонни сме на помирение?..
Да учим се, да помним и четем.
Да даваме и получаваме духовното смирение
и нови знания да съберем..
Дали днес имаме ний от това потребност
или над нас надвиснала е тегоба?
Да, имаме, но трябва доза смелост
да будим се и да не сме в слепота.
© Силвия Рашева Todos los derechos reservados