Няма те и сънят ми не идва,
няма те и съм будна в нощта.
Под звездите в нощта се загубих
като приливна малка вълна.
Няма те и сънят ми не идва,
няма те като птица в нощта,
сред полята излитам аз нощем
и виждам светлина над нощта.
Виждам сърцето ми будно
под задрямала малка луна,
как открито звездите рисуват,
как съня ми открадна в нощта.
© Ирена Велинова Todos los derechos reservados