9 ago 2012, 11:55

Булевардна илюзия 

  Poesía » Versos blancos
655 0 0

Булевардна преса. Слово с пирони.

Забити в пръстите букви, неизричани прози.

Безделни делници - като просяци -

свличат се в канала. Четива,

запълващи шахти от глупост.

 

Хора някакви. Крачат. Безутешни

в тъгата своя от привидни щастливи мигове.

Илюзия на канала на тротоара.

Мислят безсмислено. Думи някакви.

За да утешат себе в четиво- булевард.

 

Коронясали принца- цял рептил.

В главата с червеи - уж приятели на народа.

Замислен замисъл, вековен постулат.

А те - четат булевардното слово и въздишат.

Въздишат за себе, че утре просто умират.

 

А някои чужди животи живеят.

Отделно от тях и от шахтата.

Само привидно се стичат в канала. Отдолу…

Отдолу цял град- не могат да си представят

как оцелява, въпреки техните избори.

 

Избор приравнен на мачкане.

Ден в мрак- светлина от безпътие.

Надделява по-силният - привидно щастие.

Заложена програма на илюминати -

живот в средната земя.

© Криста Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??