(На Катя)
12:00
„Булевардът на отминалите срещи”
и три маси с ратанови ”модерни” кресла.
Въздух, пропит от оловни бензинови пари;
четири халби – две вече празни,
и сафрид,
поръчан небрежно от теб „За мезе”.
Под мен тротоарът с отеснелите плочки
и дупки в стените на сградите от предишен откос.
Невинните детски очи отразяват трамвайните релси,
по които се гонят колела със навити мечти.
В избледняващите ни стъпки прокрадва се ярост –
събудена от висящите думи на двойката в дясно от нас-
те се обичат, личи им!
Ние, заковали ръцете си във безверие,
с безразличните погледи, вперени тук и сега –
онемяло е времето след хиляди крясъци
и опитваме всякак да го раздираме с хаотични слова.
Няма го танцът на пръстите.
Умишлено потушаваме спомени .
12:30
Разхвърчаните кости от риба в главата ми;
скъсани зимни обувки;
сърце „За мезе”.
Детски поглед – застинал към нас със въпроси!
Феромони– двойката, в дясно зад мен.
© МАРИЯ Todos los derechos reservados
Разхвърчаните кости от риба в главата ми;
скъсани зимни обувки;
сърце „За мезе”.
Детски поглед – застинал към нас със въпроси!
Феромони– двойката, в дясно зад мен.