Бурята е силна и прекършва
клоните на нашите мечти
и отново сме под тежко робство -
още по-ужасно от преди.
Българските думи днес заменяме
със модерни, чужди имена.
Всичко ни е криво и най-лесно е
да избягаме от нашата страна.
И сами да си извадим корена,
да се правим, че не ни боли,
да забравим за какво се бориха
нашите изстрадали деди...
Да дарим душата си на дявола,
да забравим Рила и Пирин.
Лесно е от себе си да бягаме,
но е трудно тук да победим!
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados