Любовта като вино отлежава-
червено, кисело дори.
И колкото по-кисела била е,
толкова по-истински боли.
На мирис лекичко нагарча,
разсича устните със страст,
това е любовта обаче,
послевкусът е дори в контраст.
А ти си пивка като Мерлото:
нежност си, забулена в ален.
От първа глътка влюбих се,
защото
с теб се чувствам окрилен.
На глътки бавно ще отпивам...
В устата ми ще вика твоят дъх.
Отворихме с теб бутилка вино;
пияни от любов сме вече, ВЪХ!
© Веселин Джуров Todos los derechos reservados