Бягство
Тази нощ няма къде да отида,
нито да чуя познат глас
и свой сред чуждите да видя.
Тази нощ колко сама съм аз!
А така исках някъде да избягам,
да се скрия сама в пустошта
и душата ранена да страда
в най-мрачния кът на света.
И вървях без път,
без посока,
далече,
там, където спят ветрове,
там, където и птиците вечер
уморено прибират криле.
Тази нощ няма къде да отида,
нито да чуя познат глас.
Избягах от всички,
но сърцето ми пита:
Как да избягам
от себе си аз?!
Таня Иванова
© Таня Ив Todos los derechos reservados