Бях млада и невинна,
бях чиста и обляна в красота,
бях толкова изящна,
че на пръста си въртях света.
Бях бледа, синеока,
а косите ми, златисти гривни,
красящи роклята на пролетта.
Бях в чисто злато,
опали, бисери и перли.
Бях млада и невинна,
бях твоята съдба.
Бях всичко ценно в живота,
а превърнах се в сянка на смъртта.
© Галя Георгиева Todos los derechos reservados