Бях...
Неразгадаемата египетска пирамида,
затрупала с тежки каменни блокове
всички пътища към недрата си.
И само възторжени откриватели
надникнаха до ... първата мумия.
Съм...
Високо лозе край пътя на странници.
Който мине да гледа, но да не къса.
Вълк ако си смени три пъти кожата,
за да захапе ластар, капан заложила съм -
в нахапана самота с танин да се отрови.
От седефена черупка перла извадих.
Тя ми върна вкуса към вечното.
Всички останали на повърхността тревоги
стопи с изящество и сега съм възторжената,
най-силна мелодия на църковен орган.
Ще бъда...
Око на вятър в последна буря,
безумен стълб на торнадо от електричество.
Ще падна в кратера на вулкан от мелодии,
които отдавна пея, за да не се изгубя.
Ще бъда тиха и мека стъпка на заек,
с топли листа от есенна шума затрупана.
Ще бъда в нежна мрежа кошутата оплетена,
склонила глава във скута на ловеца си.
Ще бъда...
МУЗИКА>>>Бетовен-На Елизе
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados