Усещал ли си, Луната
когато изплува
от облака бял,
като призраци
как се втурват
към тъмата нататък
тъжните мисли
и самотна печал ...
Нахлува светлината
в твойта малка Вселена,
дори сребристия воал
ти настръхва в перчема
и поема по бялата
лунна пътека ...
Все едно си летял
в облак несвестен,
отнесен в небесен
лунен портал ...
Долавяш ли там
светлината
на бяла песен ...?
© Валентин Василев Todos los derechos reservados