Бъди ми бяла роза! И блести,
когато те прегръща светлината.
Очите ми лъчисто освети
с най-приказните тайнства на жената.
Утроба и молитва. Път и знак -
такава нека бъдно те мечтая.
Лазур, прекрачил къщния ми праг,
за да ми бъде изгрев и омая.
Бъди ми бяла роза! Разцъфти!
За обич, пеперудено-сребриста!
И слънцето на теб ще посвети
най-щедрите си бляскави мъниста!
Ясен Ведрин
(Сбъдната Вселена)
© Ясен Ведрин Todos los derechos reservados