разбира се токът е спрял
някъде между едно земетресение
в 10 и 03
и са свършили цигарите
дъхът на златния залез
взел продупчено билетче за тролей
освирква гаджета с къси поли
и не му дреме за тъмното
разбира се е студено
някъде между няколко торакални прешлена
в 11 и 03
и е започнал филм
с едно главно действащо лице
и диалози с мъгливи прозорци
с непредвидим край
утрото спи на нечии колене
посинели от очакване
и не му дреме за бъдещето
разбира се
песента е същата
някъде между линия за скачане на въже
в 12 и 03
и са прекратени добавките
за прясно изстискан сок
и ружите падат гордо в метла на циганка
която си свирка чае шукарие
и не и дреме за път за вървене
разбира се
настройките са объркани
и има разминаване между звук и картина
някъде в 1 и 03
сънища гнездят пред вратата
носят плитките си в кошница
ловят риби очи и стъкълца за оставане
разбира се токът е спрял
мили
нямаме ли свещи в тази къща
© Зорница Николова Todos los derechos reservados