Градът е бял. Замръзнал. Спи.
Не го събуждай. Тихо!
Снегът, най-белият вали
и сипе бели стихове.
Пътеката помежду нас
постелена е в бяло.
Не стой навън. Ела! А аз
ще съм за теб начало.
Седни до мен и помълчи.
Чуй белите ми мисли.
Усмихнаха ли те? Нали...
А бързо ги прелисти.
Не казвай нищо. Не сега.
Не чакам оправдания.
Сега съм "бяла и добра".
Сега съм пожелание.
© Деа Todos los derechos reservados