Бяло и черно ( на здравните работници)
В белите утрини - в черните вечери
белите ангели тихо вървят.
С бели усмивки над нас са надвесени,
следвайки клетвата на Хипократ.
В бели престилки срещу черната хала
битка те водят не за първи път.
Господи, сила им дай ти до премала
душите бели те да не опетнят.
Честит празник!
© Дора Ефтимова Todos los derechos reservados
ръце протегнала за да забави времето.
На ужаса в лицето пребледняло
маскирано с латински термини...
...И белези,които дълго траят-
невидими, до бяло нажежени.
Жестоката мелодия на бялото
с годините обезцветява мене...
Благодаря за поздрава (на патеричка)