Бяло със червено, свити на кълбо,
с връзчици увити в тъничко стъбло,
връзват на дечица – малки и големи
да растат засмени, румени и бели.
Бяло и червено, сплетени с любов,
с връвчици отново,
но във колело,
връзват се на всички
да им донесат,
здраве и късмет
с много берекет!
А щом дойдат прелетните птички
тези мартенички всички,
връзват на дръвчета
малки и големи,
за да раждат плод след многото цветчета.
❤
Sis Rivo
© Силвия Рашева Todos los derechos reservados