Бяло (на Мариники)
Във бяло ти виждаш света.
Във бяло с душата рисуваш
картини житейски, мига…
във бяло кръвта ти лудува.
Със бяло покриваш студа,
във бяло срама оцветяваш,
и бяла е твойта сълза
от бяла душа-катедрала.
И бял пак настава денят,
когато в сърцата надничаш
със своята дума добра…
тогава в мен цъфва кокиче.
Ти бяла си Фея добра,
със име на светла Богиня.
Не спирай, дарявай света
със обич и бяла магия!
Мили приятели, нека 2011 бъде здрава и бяла!
С приятелски поздрав към всички!
© Криси Todos los derechos reservados