7 dic 2013, 19:12

Бяло, зелено, червено 

  Poesía
336 0 0

Всяка тъжна година

пресъхва бистрият ручей.

И тази тихо отмина,

вее вятър тих и беззвучен.

 

Осиротял, овехтял, разпокъсан

на хълма мъжди трикольора

и в танци невинни се впуска

с игривата, пееща бора.

 

Жена, с мотика на рамо,

в сиво, край него минава,

вижда краката си само,

самотен се вее юнака.

 

Пак ще я гледа отгоре

на връщане с слово стаено,

тя, вехнеща от умора,

ще каже:

     "Бяло, зелено, червено!"

 

© Георги Бъчваров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??