на сина ми
За много денят, днес е просто поредният ден,
но с шум на мотор ще започне за тебе денят.
Вълшебен, вълнуващ, лично магичен, рожден,
с букет от лъчи и на морска вода аромат.
Празнувай го сине, на първият корабен рейс!
Мъжете умеят да чувстват смеха на звездите.
Достоен бъди, отстоявай своята чест
и нека конкретно напред, все така ти се сбъдват мечтите.
Нека вълните люлеят, денят ти честит.
Нека моторите пеят с празнични песни.
Далеч от дома си, но вярвам, че си щастлив.
Няма наслада когато е просто и лесно.
Морето обича достойни и силни мъже.
Ти също мечта, да укротяваш вълните.
Случи се, ето, сега си на двайсет и две
и вече реалност са някаква част от мечтите.
Смело напред продължавай и нека така,
пътят ти бъде застлан от успех и наслада.
Желая ти сине, пурпурна светлина,
ти си ми смисъл, гордост, усмивка и радост.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados