Бъди за мен
Във ден прекрасен срещнах те и ето - изгря единствено за мен, като звезда.
Косите ти блестяха като злато,
богиня стана ти на моята съдба.
Бъди за мене изгрев чист, лазурен,
огрявай ме със своите лъчи.
А после с порив дивен, чуден,
огрей сърцето мое, що плени.
Бъди за мене силен дъжд, пороен,
разхлаждай буйните ми страсти ти.
И пак отново с полъха си огнен
води ме ти към твоите висоти.
Бъди за мене Слънцето, небето -
дарявай ме с любов и светлина,
обгръщай ме ти нежно кат морето,
разстилащо вълна подир вълна.
Бъди за мен, богиньо, ангел земен,
обсипвай ме с любов и с ласки ти.
А после с порив шеметен и звезден
ела при мен и с мене ти бъди.
© Пепа Райчева Todos los derechos reservados