Да тлее Бъдникът -
сега и догодина -
във утрото сред пепел оцелял...
Да топли цяла нощ
и до амина,
да бъде най-горещият скрижал...
Да има мир
във пламъка човечен
и сбъдване на хорските съдби,
със Щастие
денят ни да е вречен -
(юмруците... за други остави!)
И сбъдване...
(с Любов и нежни длани)
и ùскри от изгряващи слънца.
Очакван луд копнеж
и нежни рани,
да има... ето моята мечта.
По-плодородна,
още по-богата,
по-истинска,
обичана,
съдба...
Да бъде като ангел бял крилата!
За утре...
(най-реалната мечта).
Бъдник - пън или клон, който гори в нощта на Бъдни вечер.
© Нели Господинова Todos los derechos reservados