Родих се, тук, на таз земя,
за мен, най-свидната страна,
от книжките ми що наднича,
България се тя нарича.
От приказките чудни знам,
как българският род голям,
дарил е писменост една,
на вси славянски племена.
Та с чест да пишат, да четат,
слова грамотно да редят,
за славните - народ, Родина,
цветя в духовната градина.
Така със вдигната глава,
редом с другите деца,
достойно крача по света,
щом Българче се аз зова!
© Таня Мезева Todos los derechos reservados