30 ago 2009, 11:48

Българи сме 

  Poesía
486 0 7

Ние сме българи.

Били сме роби,

бляскави особи,

и в космоса,

и в ада сме били.

На двата края сме -

горди, на пиедестали,

и нейде в нищото.

Почти на бунището.

Ние сме българи.

Не се тревожим,

че сме боси и голи.

И така можем

поне крачка след другите

да извървим.

И когато от болка

другите вият -

ние мълчим.

Но пазете се.

Стойте встрани

ако ние - предадени,

гладни и неми

проговорим

и вдигнем глави.

И прогледнем

с онези големи,

опрощаващи

честни очи.

Българи сме.

И ни личи.

 

© Гинка Гарева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??