Има на света една
чудно хубава страна,
зиме с бели снегове
и студени ветрове.
Пролет, цялата зелена,
с цветя различни украсена,
пълна с весели и пойни птички
и животинчета различни.
Лете моята Родина
е пълна с плодове градина,
златно жито във полята,
билки лековити във гората.
Щом настъпи златна есен,
навред се чува глъч и песен,
земята цялата е скрита,
с килими пъстри е покрита.
Ручеи кристални в планините
бликат, бързат към реките,
а реките пъноводни тичат,
градове, села пресичат.
Има много планини
там, по нашите земи,
зиме са със сняг покрити,
лете от гори са скрити.
Има и едно море,
жарко слънце там пече,
по него кораби и лодки плуват,
вълни сребристи там танцуват.
Заводи, фабрики и мини
има в градове и по долини,
има китни сгушени села
там по нашата земя.
Най-красиви са децата,
смях и глъч се чува по земята,
те са наш'те поколения,
нашите надежди и вълнения.
Тази хубава страна -
България се казва тя,
тя на всичко е богата,
пълни с красота земята.
© ПЕНКА КАМБУРОВА Todos los derechos reservados