Гори по всички параграфи
в буквален и преносен смисъл.
Кой каквото и да прави,
е все със риск и все без мисъл.
Тя съхне от кошмарна жега
и от бездарни политици.
Дали отгоре Бог я гледа
с влажните от гняв зеници?
Тя гърчи тялото красиво,
а огънят я изпарява.
Родена в огън, в огън била,
до днес във огъня остава.
Но този огън я довършва.
Без вятър и герои днес е,
че патриотите се свършиха,
а вятърът виси обесен.
Лъчите грачат като гарги,
забили нокти в крехко тяло.
Щом Бог не ще да я уварди,
не искам лястовиче бяло.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados